Salihovic (citat):Sudija nas je pokrao protiv Bayerna
Ralf Ragnick trener ''plavo bijelih'' cijeneći staž i minuli radu u klubu, dao je traku Sejadu Salihoviću, koji je kao novi vođa izveo svoj tim kontra Bajerna. Bavarci "Rhein Nackar Areni" i došao u vodstvo preko Ivice Olića. Akciju je počeo Weis, dodao do našeg Vedada Ibiševića, koji je šmekerski odložio loptu za Obasia, koji je pogodio za konačnih 1:1.
Meč između Hoffenheima i Bayerna tempom je u prvih 45 minuta ličio na prošlosezonski obračun za jesenju titulu. To se moglo očekivati u utakmici koja je nosila epitet derbija prvog kola.
- Odigrali smo dobru utakmicu. Prije meča smo bili uvjereni u našu pobjedu, bili smo jako motivisani, ali nije ni ovako loše, ipak smo remizirali sa Bayernom - govori Salihović i nastavlja:
- Meni je drago zbog Vedada, jer se vratio uspješno. Nije dao gol, ali se puno trudio, trčao, bio je agresivan što je poznato za njega. On je naše najveće pojačanje. Puno nam je falio prošle polusezone. S njim je ovo sada jedna sasvim druga priča.
Hoffenheim se već na početku prvenstva susreo sa sudijskom pljačkom. Arbitar je pokazao doslovno koliko je Bayern moćan klub, pa je predvidio čist pogodak Josipa Šimunića.
Hrvatski internacionalac je u 10. minutu nakon slobodnog udarca zahvatio loptu glavom i poslao je iza Michaela Rencinga, sudija nije vidio da je golman Bayerna loptu, koja je bar pola metra ušla iza gol linije, izvadio rukom.
Salihović je bio vrlo opasan u ovom meču, mnogo je trčao, izvodio sve prekide, bio pokretač mnogih akcija. Na koncu, zadovoljan je. U nastavku Bundeslige, u 2. kolu ''seoski tim'' igra u gostima protiv Bayer Leverkusena u subotu 15. avgusta u 15:30 sati.
Prije toga Spahić, Džeko, Salihović,Ibišević & comp dočekuju Iran u prijateljskoj utakmici 12. avgusta na Koševu. Pravi test uoči finiša kvalifikacija.
- Moramo odigrati na pravom nivou ovu utakmicu i pokazati da smo spremni za baraž. Iran moramo shvatiti ozbiljno. Znamo da su promjenili ekipu, da nije to onaj tim od ranije, kada sam i ja znao dosta igrača, jer su igrali u Bundesligi. Ne smijemo se obrukati pred našim navijačima - Salihovićeve su riječi.
Similar topics